След като руският опозиционер Алексей Навални беше преместен от наказателния лагер във Владимирска

...
След като руският опозиционер Алексей Навални беше преместен от наказателния лагер във Владимирска
Коментари Харесай

Не знаят и не ги интересува. Какво става с Навални?

След като руският опозиционер Алексей Навални беше изместен от наказателния лагер във Владимирска област, екипът му към този момент няколко дни няма никаква връзка с него. Последно юристите на Навални са разговаряли с него на 6 декември.

 

" Алексей го няма "

 

Навални не е в положително здраве и е в пандиза към този момент близо три години - беше задържан през януари 2021, когато се върна в Русия след престой в Германия, където се възстановяваше от опита за отравяне с невротоксичния сътрудник новичок. Съпругата на Навални Юлия споделя, че " Алексей го няма ”.

По-рано тази година - през август, присъдата му беше удължена на 19 години затвор. Опозиционерът беше арестуван и наказан по обвиняване в " екстремизъм ”. Фактът, че изчезването на Навални съответствува с началото на предизборната кампания на руския президент Владимир Путин, надали е случайност, считат наблюдаващи.

 

" Русия без Путин "

 

На 7 декември екипът на Алексей Навални стартира акция под надпис " Русия без Путин ”. Активистите приканват съветските жители да гласоподават за който и да е претендент, друг от Путин. Те декларират, че резултатите от изборите ще бъдат фалшифицирани, само че тяхната задача е изрично да покажат на всички хора, че Русия няма потребност от Путин повече, написа немската обществено-правна медия ZDF, представена от. 

Дори и от пандиза Навални основава проблеми на управляващите в Москва, като постоянно подлага на критика Кремъл и войната в Украйна, когато се появява посредством видеовръзка на правосъдни съвещания. При няколко случая Навални не беше включен с нормалната видеовръзка, което управляващите обясниха с механически проблеми.

 

Не знаят и не ги интересува

 

Самият Навални неотдавна се оплака, че му е отказвано належащо посещаване при ортодонт. Освен това той е изцяло изолиран от външния свят и всички писма, които идват за него са класифицирани като " незаконни ” и са иззети.

 

След като стана ясно, че Навални е бил изместен от наказателния лагер, където се намираше досега, информация от съветската правосъдна система няма, написа ZDF. След като Вашингтон разкритикува Москва, представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че управляващите в Русия не знаят къде се намира пандизчията и не ги интересува.

 
 ФрогНюз
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР